Gedumpte dieren (schildpad)

Gedumpte dieren

Het wordt werkelijk echt te bont met al die roodwang schildpadden. Wij waren even wat boodschappen doen en toen we terug kwamen zat onze kleinzoon

met een stok in de afvoerput te roeren, dachten wij. Normaal mag hij daar niet in de buurt komen maar nu waren we blij dat hij daar zat. Hij kwam naar ons toe met een hele vieze roodwang schildpad. Die had hij met een net uit de put gevist. Het arme dier was waarschijnlijk over het hek gezet en was op zoek naar water en daardoor in de put terecht gekomen, waar hij nooit zelf uit kon komen. Wij waren wel wat aangeslagen want voor hetzelfde geld had niemand hem gezien en was hij een akelige dood gestorven. Het is toch misselijk als je probeert om zo van je schildpad af te komen. Het is jammer dat wij er niet achter kunnen komen wie hem over het hek heeft gezet, anders had ik die persoon met liefde ook een poosje in die vieze put gezet.

Er zijn dit jaar al verschillende schildpadden over het hek gezet.
Wij zitten dan ook erg vol met deze dieren en hebben naar een andere oplossing voor hen gezocht. Dick loopt elke morgen en avond langs alle kooien om te kijken of er niets kapot is en vergeet sindsdien niet om ook de put te inspecteren.