Anita Brouwer-Venema

Beste Dierenvrienden,  Maart 2012

Een aantal jaren geleden heb ik al eens een stukje geschreven over mijn herinneringen en mijn jeugd in combinatie met de Apenhof. Nu ben ik helemaal niet zo`n schrijver, maar ik heb de stoute schoenen maar weer eens aangetrokken.

Misschien is het handig dat ik me nog even kort voorstel. Ik ben dus Anita Brouwer-Venema. Ik ben geboren in 1967, en in 1990 getrouwd met Gert en samen hebben wij 3 zonen. Ik werk 4 ochtenden op een peuterspeelzaal en `s middags doe ik vrijwilligerswerk bij de Apenhof.

Dit doe ik al een behoorlijk aantal jaren, maar vooral het laatste jaren erg intensief. Dit is zo ontstaan toen pap ( Dick)in 2011 ziek werk. Van de ene op de andere dag lag hij in het ziekenhuis en kreeg ik de totale zorg van de dieren erbij. Ik prijs me gelukkig dat ik al opgegroeid was met de Apenhof, want anders was het niet te doen geweest. Ik kende alle dieren en hun gewoontes al, wist waar ik alles kon vinden en waar ik het eten moest bestellen. En gelukkig was pap in het ziekenhuis bereid om het met veel geduld uit te leggen en mijn vragen te beantwoorden.

Inmiddels is pap alweer zover opgeknapt dat hij het wel weer alleen zou kunnen, maar beiden vinden we het te gezellig om de intensieve samenwerking te stoppen. Dus zo gebeurd het dat ik tussen de middag naar de “Apenhof” ga, samen met pap en mam een boterham eet en aan de verzorging van de dieren begin. Pap heeft dan de meeste dieren al gevoerd. Wat ik vooral doe is het wat zwaardere werk zoals schoonmaken, voer silo`s vullen en de groente en fruit levering in de koelcel zetten. Samen met pap veranderden we de hokken en hebben we alweer een verbouwing in gedacht.

U weet nu wie de dieren al die weken dat pap ziek was verzorgd heeft en hoe het er nu voorstaat. Gelukkig gaan we de goede kant weer op. Ik hoop nog lang te mogen genieten van de samenwerking met pap en mam.

Groeten, Anita