Zwerfkatten

Zwerfkatten

Sins 1999 lopen er nogal wat zwerfkatten in en rond de Apenhof.

Het begon met enkele katten die broodmager waren en kennelijk geen thuis hadden. 

Dick had medelijden met hen en hij begon ze eten te geven. Helaas bleek er een zwangere kat bij te zijn en in korte tijd kwamen er dus 4 jongen bij. Wij konden het vertrouwen van moeder poes winnen en konden daardoor 2 katjes weg halen. Voor de andere 2 konden wij na 8 weken een goed tehuis vinden. Wij hadden afgesproken dat de jongen op dezelfde dag afgehaald zouden worden.

Zo kon de moeder poes de volgende morgen gesteriliseerd worden.

Natuurlijk moesten de andere volwassen katten ook geholpen worden anders had het geen zin. Wij hebben nu op 2 na alle katten laten steriliseren en castreren. Helaas zijn deze zo schuw dat wij ze nog niet hebben kunnen pakken.

Twee katten waren zo brutaal dat ze bij ons binnen liepen. Wij wilde zelf geen huisdieren, maar deze twee hebben voor ons gekozen, dus mogen ze blijven.

Momenteel lopen er 14 katten in en rond de Apenhof. Via een anonieme sponsor kregen wij een flinke hoeveelheid kattenvoer.

Meneer van Polen, die ons een paar keer per week groente en fruit enz. komt brengen, is ook erg gek met katten. Hij brengt altijd een paar blikjes voer mee.
Als de katten de auto zien, of horen, komen ze uit alle hoeken en gaten aan gerend. Het is erg leuk om te zien hoe ze allen om hem heen drentelen om een hapje voer.

Ik weet dat katten geen tropische dieren zijn en in de Apenhof niet thuis horen, maar……
Wij kunnen het niet laten om hen eten te geven.