Gevonden schildpad

Zoals u in een van onze donateursboekjes heeft kunnen lezen heeft de Apenhof een vergunning voor papegaaien en andere kromsnavels. Andere beschermde in en uitheemse dieren zullen elders onderdak moeten zoeken. Regelmatig worden wij gebeld door mensen die opzoek zijn naar opvang voor andere dieren. Deze verwijzen wij altijd door. Het voordeel van de moderne tijd is dat er veel telefoonnummers in het adresboek van de mobiele telefoon kunnen en dat kwam me nu goed van pas.

In juni 2019 reed ik vanaf de Apenhof, waar ik inmiddels bij woon, naar mijn werk in de  peuter opvang. Vlak bij de opvang zag ik een kat op de loer liggen. Helemaal plat op zijn buik, schuddend met zijn billen, viel mijn oog op hem. Ik reed wat langzamer om te kijken welke “prooi” de kat zag. Maar omdat ik bij het water geen eenden zag ben ik gestopt en uitgestapt. Toen ik dichterbij kwam zag ik dat de kat een moerasschildpad gespot had. Ik liep richting de schildpad en besloot het dier te beschermen tegen de kat. Waarschijnlijk was de schildpad gedumpt in de singel die door deze woonwijk stroomt.

Op mijn werk maakte ik van een grote ton met een klinker uit de stoep een tijdelijk “badje” voor de schildpad en belde de dierenambulance. Inmiddels druppelde de peuters binnen en keken nieuwsgierig in de ton. De dierenambulance arriveerde al snel en nadat de peuters de schildpad bewonderd hadden nam de dame de schildpad mee, op weg naar een betere toekomst . In de peutergroep werd nog een lange tijd gesproken over de schildpad en het werk van de dierenambulance.

 

Anita Brouwer-Venema