Nieuwe voorzitter

Mijn naam is Gert Brouwer. Ik ben geboren in Lunteren, een kleine plaats midden op de Veluwe.  Ik ben inmiddels ruim 29 jaar getrouwd met mijn “dierenvriend” Anita. Via haar kwam ik in aanraking met de Apenhof . Van huis uit hadden wij ook dieren , maar verder dan een hond, geiten en een koe kwam het niet. In het begin keek ik dan ook mijn ogen uit. Apen, reptielen, panters, leeuwen, poema`s en alle andere uitheemse dieren die al dan niet tijdelijk onderdak vonden bij de Apenhof kende ik vanuit de dierenboeken en films die ik wel eens zag, maar zo in de achtertuin van mijn schoonouders zagen zij er toch wat indrukwekkender uit dan ik verwachten.

Ik hielp mijn schoonouders met het verbouwen van de dierenverblijven en het onderhoud daarvan. Als Dick grotere materialen, die niet in zijn auto paste nodig had,  haalde ik die met de vrachtwagen voor hem op. Zo werd ik al snel betrokken bij het wel en wee van de Apenhof.

Door het overlijden van voorzitter Jos Plijnaar werd er gezocht naar een vervanger en werd ik gevraagd om deze taak te vervullen. Ik heb enige tijd getwijfeld maar uiteindelijk besloten om het wel te doen.

De Apenhof is een geweldige stichting die zich al ruim 40 jaar belangeloos inzet voor dieren in nood. Als ik de passie zie waarmee Anita zich inzet voor de papegaaien dan kan ik niet anders dan net zo enthousiast worden als zij. Zij is niet de enige die zo enthousiast is. Ook de vrijwilligers, onze zonen en hun vrouwen zetten zich belangeloos in voor de dieren. Ik wil dan ook als kersverse voorzitter mijn complimenten uitspreken voor jullie enorme inzet.  Zonder jullie inzet zou het leven voor de dieren er zeker minder mooi uitzien.

En ik hoop dat we nog jaren op dezelfde prettige manier mogen samenwerken voor deze bijzondere stichting.

 

Gert Brouwer.