Chico en Chica

Chico en Chica leven inmiddels al weer wat jaartjes samen. Beiden hebben ze een snavel afwijking. Dit houdt in dat hun snavel regelmatig bijgevijld moet worden omdat deze scheef groeit. Als we dit niet zouden doen dan zou er een moment komen dat ze niet meer kunnen eten .

Zoals u kunt zien zijn het twee verschillende soorten.  Er wordt altijd gezocht naar een vriendje die al binnen de Apenhof woont. Daarbij wordt in eerste instantie gekeken naar een soortgenoot, maar mocht deze niet in de Apenhof verblijven dan wordt er gekeken naar een papegaai die qua karakter en leeftijd de beste match zou kunnen vormen. Soms is die zo gevonden , een volgende keer lijkt het wel of een papegaai er toch voor kiest om het leven alleen te willen slijten.

Chica was zo`n papegaai die het liefst alleen in haar verblijf wilde zijn. Na wat verschillende pogingen om een papegaaien bij haar te introduceren bleek uiteindelijk dat zij Chico wel zag zitten.

Chico en Chica zitten beiden het liefst in hun buitenverblijf. Zeker als het zonnetje lekker schijnt komen zij graag buiten. De vrijwilligers van de Apenhof hopen dat Chico en Chica nog vele zomers samen mogen genieten.