Kuifje en Lobbes

Kuifje woont al  weer vele jaren in de Apenhof. Voordat zij bij De Apenhof kwam leefde zij in een huiskamer.

Helaas kwam Kuifje hier binnen als een enorme verenpikker. De oorzaak daarvan is vaak stress, verveling of te weinig aandacht. Helaas is Kuifje haar borst kaal en de veren zullen ook niet meer terugkeren. Haar huid was al glad toen zij bij de Apenhof binnen gebracht werd. Ze heeft geen ‘kippenvel’ meer..

Ook haar snavel is zwaar beschadigd, zij mist aan de zijkant een groot stuk. Waardoor dit komt blijft gissen. We weten tenslotte niet wat zij allemaal al heeft mee moeten maken.

Kuifje en Lobbes

Bij de Apenhof had  zij soms een vriendje, maar na verschillende pogingen om een geschikte partner te vinden, zat zij een tijdje alleen. De vrijwilligers waren op zoek naar een maatje. En een maatje hebben zij gevonden. Het is Lobbes, een blauw gele ara.

Kuifje heeft in het verleden al eens bij een ander soort ara gezeten. De twee vormden jarenlang een onafscheidelijk duo, totdat de ara helaas overleed.

Nu ook de partner van Lobbes alweer een tijdje overleden is en hij toch echt een vriendje mistte was dit de kans voor Kuifje om een nieuwe partner te krijgen. Inmiddels zitten de twee alweer een tijdje samen  en genieten zij van elkaars gezelschap. Ze slapen nog niet tegen elkaar aan, maar met een beetje geduld gaat ook dat lukken.

Het maakt ons dan ook heel blij dat zij nu samen kunnen genieten van een dierwaardig bestaan.