Vriend en Snotjong

Zoals de meeste mensen wel weten kunnen papegaaien leren “praten”. Vaak hoor je zo`n papegaai zijn of haar naam noemen. Maar het kan ook gebeuren dat papegaaien woorden imiteren die je liever niet hoort.

Dick Venema noemde de voorste  papegaai (Geelnekamazone)  altijd “Snot jong”. Dit omdat hij altijd een ontzettend lieve, ondeugende vogel was en nog is. “Snotjong” was dan ook echt een koosnaampje voor hem. Dick heeft nooit beseft dat deze mooie Geelnekamazone het ook zou gaan zeggen. En zo komt hij dus aan zijn naam.

Snotjong imiteert reuze snel, zo lacht hij op dezelfde manier als Anita, en heeft hele “gespreken”. Het is altijd een feest om zijn verblijf schoon te maken want hij heeft altijd een gezellig humeur en kletst je de oren van het hoofd.

De achterste papegaai heet Vriend. Vriend is een rustige blauwvoorhoofd amazone. Hij heeft het niet zo op mannen, maar voor de vrouwelijke vrijwilligsters is hij niet agressief. Ook hij “kletst” gezellig als je in zijn buurt aan het werk bent. Wat hij zegt is niet echt verstaanbaar. Alleen “hallo” en “lekker” spreekt hij duidelijk uit. En “lekker” horen de vrijwilligers vooral als ze hem fruit aanbieden. Daar geniet Vriend volop van.