Wilgentakken

 

In de natuur moeten papegaaien moeite doen om aan voedsel te komen. In gevangenschap krijgen zij hun eten vaak in een bakje aangeboden.

Als papegaaien zich vervelen kunnen zij  negatief gedrag laten zien zoals schreeuwen en plukken. Omdat te voorkomen geven wij bij de Apenhof kooi en voedsel verrijking. De papegaaien moeten dan “moeite” doen om aan hun eten te komen.

Nu zijn de meest papegaaien op een hoge leeftijd, maar wilgentakken slopen vinden ze nog wel een leuke bezigheid  Vandaag zijn de papegaaien dan ook weer verwent met wilgentakken. De ene papegaai begint de takken direct te slopen, de ander moet er niets van weten. En ook al moeten sommige papegaaien er niets van weten, wij blijven het aanbieden.

Lobbes, de blauw gele ara, vindt het helemaal niks die wilgentakken in zijn verblijf.  En ook al vindt hij het niks, hij komt nu al wel nieuwsgierig kijken wat er in zijn verblijf hangt. Wie weet gaat hij er ooit ook nog van genieten.

Vriend sloopt de takken waar je bij staat. Hij geniet er enorm van, net als Snotjong. Zo hebben ook papegaaien allemaal hun eigen voorkeur. En dat is prima!