Beauty

Verdrietig nieuws

U herinnert haar misschien nog wel: Beauty, de liefste en oudste Witneusmeerkat. In 1977 kwam Beauty op volwassen leeftijd bij de Apenhof. Het was onbekend hoe oud ze precies was toen ze bij De Apenhof kwam. Wat we wel weten is dat het een erg zachtmoedige en lieve aap was. Ze werd altijd graag geknuffeld en aangehaald en beschikte over een flinke dosis intelligentie.

In december 2014 verhuisde Beauty samen met 7 andere apen naar AAP, waar ze samen met Jasper in 1 verblijf zat. Een verzorgster vertelde tijdens 1 van de bezoeken dat Beauty en Jasper gescheiden aten want daar was veel strijd om.

Tijdens die bezoeken was er altijd weer herkenning en liefde bij het wederzien en daarmee ook de pijn van gemis. Als Beauty onze stemmen hoorde maakte ze haar typerende geluidjes.

Volgens AAP was Beauty  al een tijdje minder goed in haar doen, ze slikte al medicatie voor haar versleten heupen en rug. In mei 2022 kregen wij een verdrietig mailtje van AAP waarin stond dat ze “onze” Beauty hebben in moeten laten slapen. De dierenarts van AAP schatte haar leeftijd bij haar overlijden op 27 jaar. Blijkbaar zag Beauty er nog goed uit voor haar leeftijd.

Ondanks Beauty’s mooie leeftijd zijn wij er toch wel een beetje stil van.

Voor zover wij weten leeft alleen Jasper nog bij AAP.

Vrijwilligers van de Apenhof