Boris speelt verstoppertje

Boris is een grote kuifkaketoe. Hij is enorm slim en sloopt alles wat er voor zijn snavel komt.

En vergis je niet, dat is veel en dat kan hij reuze snel. Omdat papegaaien in de natuur uren moeten zoeken naar voedsel gaan zij zich in gevangenschap snel vervelen. Met alle gevolgen van dien. Daarom geven wij bij de Apenhof altijd veel en gevarieerde kooiverrijking. Dan krijgen we weer eens een hele krat vol met speciale papegaaien speeltjes, dan kunnen we weer ergens dikke kokkers ophalen. Een volgende keer rijgen wij voedsel aan een touw, zodat zij moeite moeten doen om hun lekkere hapje te pakken te kunnen krijgen. Zo is er altijd wat te doen en hoeven zij zich niet te vervelen.

Boris sloopt alles zo snel dat we het bijna niet bij kunnen houden. De dikste takken en oude broed blokken heeft hij in een mum van tijd tot kleine stukjes versnipperd.

De deksel van het oude broedblok doen de vrijwilligers meerdere keren per dag dicht. Maar zodra zij uit beeld zijn maakt Boris de deksel weer open. En zoals je kunt zien speelt hij ook graag verstoppetje. Hij houdt zich dan helemaal stil en het is dus af en toe echt zoeken waar hij is.

Heerlijk als je zo mag genieten van je ouwe dag.