Gasprijzen

Zoals u ongetwijfeld zelf ook ervaren hebt, zijn de gasprijzen enorm gestegen. De rekening van het gas is onze grootste kostenpost, maar de papegaaien kunnen nu eenmaal niet zonder verwarming. Het zijn tenslotte tropische dieren.

Om toch de kosten enigszins te kunnen drukken heeft Anita samen met onze middelste zoon Richard een gedeelte van de verwarming afgesloten. Dat kon doordat er een groot aantal dieren samengevoegd zijn en hierdoor verblijven leeggekomen zijn. Wel moesten er enkele dieren verhuizen naar een andere afdeling. En dat is toch altijd weer spannend. Het is altijd afwachten of zij het naar hun zin hebben in hun nieuwe verblijf. Toen bleek dat elke verhuisde papegaai toch wel blij was met zijn of haar nieuwe verblijf, werden de verwarmingen in de lege verblijven uitgezet.

De verouderde verblijven, die niet geschikt zijn voor grotere amazone papegaaien, zullen in de toekomst worden afgebroken. Voor de kleine witvoorhoofd amazones waren deze verblijven prima maar de grotere amazones knagen het gaas van het verblijf binnen een paar uur door.

De witvoorhoofd amazones zitten nu in een ander verblijf waar zij het erg naar hun zin hebben. En dus konden de verwarmingen afgekoppeld worden.
Nu maar hopen dat de prijzen snel zullen dalen.

Helpt u ons financieel ook weer om de kosten te kunnen blijven betalen?
Met vriendelijke groet,

Gert Brouwer