Een verdrietig bericht:

Witvoorhoofd amazone Bebi is niet langer onder ons. Op 31 augustus jl. hebben we hem moeten laten inslapen 💔

Bebi leefde bijna twintig jaar in de Apenhof. Ondanks zijn moeilijke start is het toch gelukt een geschikt maatje voor hem te vinden: Kiwi. Ze beleefden mooie jaren samen. Alhoewel Bebi vrij schuw bleef vermaakte hij zich en genoot hij van het buiten zijn, en zijn favoriete fruit, appel.

Tot Bebi in juni last van zijn oog kreeg. Het was duidelijk dat hij er veel pijn aan had.  Tijdens een medische check bleek dat hij zijn hoornvlies beschadigd had. Het oog werd behandeld en even leek het wat beter te gaan.

Kort geleden ging het steeds slechter met Bebi. Bebi at en dronk nauwelijks en was erg verzwakt. Tijdens een onderzoek door onze dierenarts bleek dat we niets meer voor hem konden betekenen. Om de witvoorhoofd amazone verder lijden te besparen, hebben we hem laten inslapen.

Bebi heeft bijna 20 jaar bij de Apenhof gezeten. Normaal gesproken proberen we dieren altijd te herplaatsen. Omdat Bebi diverse gedragsproblemen had, was het beter voor hem om bij de Apenhof te blijven, waar hij de juiste verzorging kon krijgen. Wij gaan Bebi ontzettend missen, maar zijn ontzettend trots en blij dat we hem bij de Apenhof een mooi dierenleven hebben kunnen geven. Hij heeft voor altijd een speciaal plekje in ons hart.

Bebi is 21 jaar geworden.  Lieve Bebi, rust zacht.