Grote schoonmaak

Grote schoonmaak

Zoals elk voorjaar is het bij de Apenhof tijd voor de grote schoonmaak. Elk jaar worden de buiten verblijven aangepakt. Dit jaar viel dat samen met de vernieuwing van het dak.  Zo hadden we twee vliegen in één klap. De verblijven werden weer voorzien van nieuwe zitstokken en kooiverrijking.

Dit jaar zijn er door Anita ook weer enkele vruchtenstruiken geplaats in de buitenverblijven. Deze zijn geschonken door een lieve buur. De papegaaien hebben heerlijk genoten van de aardbeien en frambozen.

Ook een bevriende bloemist heeft een aantal (vruchten)struiken en planten geschonken. Nu maar hopen dat de struiken de kans krijgen om groot te worden en niet voor die tijd gesloopt te worden. Enkele fruitbomen zijn buiten de dierenverblijven geplaatst. En met een beetje geluk kunnen de papegaaien dit na jaar genieten van appels, peren en pruimen uit de eigen tuin.

Ook de grindtegels werden door Anita gedeeltelijk opnieuw gelegd. Deze waren door de renovatie behoorlijk verzakt en scheef gaan liggen. Al met al veel werk. Geen dag is hetzelfde. Dat maakt het werk als vrijwilliger ook altijd weer leuk.

De vrijwilligers van de Apenhof