Feilloos aanvoelen

Dat dieren mensen feilloos kunnen aanvoelen is wel bekend. Dat was eerder met de apen al zo. Als een vrijwilligster niet goed in haar vel zat, dan was het altijd extra oppassen geblazen want zeker de wat agressievere apen probeerde haar dan te pakken. Ook binnen de Apenhof hebben we dat de afgelopen maanden weer zien gebeuren, ditmaal met een papegaai.

Rianne, onze vaste vrijwilligster, was zwanger. Ze bleef trouw komen en de laatste weken van haar zwangerschap werd het werk te zwaar maar bleef ze gezellig komen en hielp met wat binnen haar mogelijkheden lag.

De kleine kuifkaketoe, Kuifje, reageerde heel sterk op Rianne haar zwangerschap. Daar waar Kuifje normaal echt niet naar mensen toetrekt deed ze dit, sinds Rianne zwanger was, wel naar haar toe. Kuifje volgde Rianne tot ze haar niet meer kon zien. Als Rianne voor het verblijf ging staan kwam Kuifje tegen de tralies aanzitten en werd er druk gekwebbeld.

Inmiddels is Rianne bevallen van een mooie dochter en zit haar zwangerschapsverlof er bijna op. We wachten af hoe Kuifje nu zal reageren.