Bedankt Dick Venema

Geachte donateurs en sponsors,

Allereerst hartelijk dank voor de giften die wij afgelopen maanden hebben ontvangen. Zonder uw steun was het ons niet gelukt om ons werk voor De Apenhof uit te voeren. Zoals u wellicht al weet ontvangt De Apenhof geen subsidie en draait geheel op giften van dierenvrienden. Wij hopen dat u ons de komende tijd ook weer wilt steunen. 

Het is alweer een tijd geleden dat u het laatste berichtje kon lezen. Er is in de tussen tijd erg veel gebeurd. Zo overleed pap (Dick Venema) op 17 april vrij onverwacht. Hij was al een tijdje aan het kwakkelen, maar deed nog alles voor de dieren. Hij had nog vele plannen en wilde de verblijven verbeteren, zodat de papegaaien een nog mooiere oude dag zouden mogen beleven. Hij was bezig materialen te verzamelen voor een volgende verbetering aan de hokken en wilde daar in de zomervakantie samen met mij aan beginnen. Helaas kwam het niet zo ver.

Toen wij samen bij de longarts de vernietigende woorden horen wilde hij naar huis, naar zijn dieren. Want dieren en hun welzijn was zijn lust en zijn leven. Een intensieve tijd van 3 weken volgde waarbij hij in zijn laatste weekeind, ondanks zijn zeer zwakke gezondheid, toch nog naar de dieren wilde om afscheid te nemen. Wij als gezin, met behulp van een vrijwilligster, vervulde zijn wens. Dit was echter niet zijn laatste wens. In de laatste gesprekken die wij hadden vroeg hij mij om zijn levenswerk voort te zetten, de zorgen voor de dieren verder op mij te nemen en dat alles met de passie en kennis die hij mij in al die jaren had gegeven. Het was voor mij geen enkele moeite om hem dit te beloven. Bijna mijn hele leven bestaat al uit de verzorging van dieren. En zo zette ik zijn levenswerk en dat van mam (Bertha Venema) het afgelopen half jaar voort. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik al zoveel kennis van mijn beide ouders heb mogen krijgen zodat dit eigenlijk zonder slag of stoot door kan gaan. De dieren kende mij al door en door en ik hen ook. Enkele verbeteringen heb ik inmiddels al gerealiseerd en er zullen er nog vele volgen.

Pap en mam bedankt voor ruim 45 jaar dat jullie alles op zij zetten voor de dieren!

Anita Brouwer-Venema