Jacco en Coco

Jacco en Coco zijn echt dikke vrienden. Als de vrijwilligers `s avonds voor de laatste voer- en controle  ronde langs de verblijven lopen vinden ze Jacco en Coco meestal dichtbij elkaar .

Als de papegaaien in de zomermaanden veel in hun buitenverblijven zijn is Jacco altijd de laatste die naar binnen gaat. Zodra het donker is gaat hij  vrijwillig naar binnen, maar als het nog licht is en hij moet van de vrijwilligers toch naar binnen, dan vaak onder luid protest. Nu hebben de papegaaien het geluk dat Anita Brouwer- Venema bij het opvangcentrum woont zodat ze lekker lang buiten kunnen blijven. Coco gaat al veel eerder naar het binnen verblijf. Coco is een echte koukleum.

Jacco en Coco eten net als alle andere papegaaien in de Apenhof pallets, zaden, en noten maar ze zijn beiden echt verzot op appels en wortels. De laatste voer ronde waarin de papegaaien een stukje fruit of groente krijgen is dan ook bedoelt om de papegaaien voor de nacht naar binnen te krijgen. Meestal trapt Jacco daar wel in.

En terwijl de papegaaien  zich te goed doet aan het fruit sluit de vrijwilliger het buitenverblijf af en begint de nacht bij de Apenhof.