Bij elkaar wennen

Er is de afgelopen maanden weer veel tijd besteed aan het bij elkaar wennen van papegaaien die nog geen vriendje hadden. Een aantal van hen wil absoluut geen partner, maar toch blijven wij zoeken naar een oplossing.

 

Dat het bij elkaar wennen niet altijd zo gaat als de vrijwilligers dat bedacht hadden, laten deze foto`s zien. Om de papegaaien bij elkaar te wennen zetten wij 1 van hen in een kleine kooi tegenover de toekomstige partner. Als dit goed gaat zetten we beide verblijven open zodat zij bij elkaar in het grote verblijf kunnen gaan.

Deze keer hadden de papegaaien bedacht dat het veel leuker is om in de kleine kooi te gaan. Kippie kroop uit zijn grote kooi en hij was niet van plan om terug te gaan naar zijn verblijf. Dit was niet de bedoeling. Maar meestal komt het met geduld wel goed. En zo ook deze keer. Na een paar dagen verhuisde beiden papegaaien naar hun grote verblijf en werd de “noodwoning” snel weggehaald. In het begin waren beide nog wat onwennig, maar inmiddels hebben ze het erg naar hun zin. Ze kunnen niet wachten tot ze van de zomer samen naar buiten kunnen.