Bontje , een van de zwerfkatten

Zoals u misschien wel weet leven er bij de Apenhof al jaren zwerfkatten. Dick voerde de katten in de hoop ze te kunnen vangen om ze vervolgens te laten steriliseren zodat het er niet meer zouden worden. Anita heeft een aantal jaren de kittens opgevangen en liefdevol in huis opgenomen om er vervolgens een gouden mandje voor te vinden. De laatste jaren hebben de meeste zwervers een warm mandje gevonden. Maar nog steeds komen er enkele zwerfkatten eten.
Bontje was een van de zwervers waar zij geen ander tehuis voor konden vinden en zo belandde zij 16 jaar lang bij Dick en Bertha in huis. Al die jaren bleef ze schuw. Als wij als vrijwilligers binnen kwamen rende Bontje de trap op en kwam pas weer naar beneden als de kust veilig was. Toen Dick kwam te overlijden nam Anita Bontje mee naar haar toenmalige woning. Anita had al meerdere katten en het was dus nog even spannend of het goed zou gaan. Maar wonder boven wonder accepteerde de katten elkaar. Later verhuisde Anita terug naar haar ouderlijk huis en Bontje kwam weer terug op haar oude vertrouwde plek. Daar genoot zij van haar oude dag. En zo schuw als zij de eerste jaren was, zo aanhalig werd zij de laatste jaren van haar leven. Het liefst werd zij “plat gedrukt” zoals op de foto. Ik heb nog nooit een kat meegemaakt die zo hard kon spinnen.
Maar na al die jaren is er een einde gekomen aan het leven van een heerlijke, eigenzinnige kat. Bontje werd ziek en daar was niets meer aan te doen. Anita ging met haar naar de dierenarts ,en terwijl ze je laatste spuitje kreeg spinde ze nog. Bontje is 19 jaar geworden.
Een vrijwilligster van de Apenhof