Uitval van de stroom

Op een koude avond viel de stroom uit. Eerst dacht ik dat er misschien een stop uitgegaan was, maar na nader onderzoek bleek dat niet het geval. En net zo plotseling als dat het donker werd, werd het ook weer licht.

Na een tijdje viel wederom de stoom uit en ging ik op onderzoek uit in de buurt. De stroom was inmiddels weer aangesloten en ik zag een aantal heren bij het elektriciteitshuis in de straat aan het werk. Ik vroeg hen wat het probleem was en het bleek dat er een breuk in de kabels zat. Een van de heren vertelde dat de stroom er binnen een uur volledig af zou gaan en dat dit wel een aantal uren kon gaan duren. Dus ik ging snel naar huis om een aggregaat te regelen, want met deze koude temperaturen zou het te snel afkoelen.

Ik belde mijn broer en deze kwam direct met een aggregaat. Inmiddels was de stroom eraf en werd snel de grote aggregaat aangesloten. Zo konden de verwarmingsketels toch blijven draaien en bleef het lekker warm bij de papegaaien. Na een aantal uren was de breuk opgespoord en gerepareerd. De aggregaat werd afgekoppeld en weer op de kar geladen.

Wat is het toch heerlijk als je kunt terugvallen op vrijwilligers die dag en nacht voor je klaar staan. Ik voel me een rijk mens en de papegaaien…. die hebben alleen gemerkt dat het die avond vroeg bedtijd was.

Gert Brouwer